Kiertotalous

Kiertotalous ratkaisuna ilmasto- ja biodiversiteettikriisiin​

Kulutamme tällä hetkellä luonnonvaroja yli maapallon kantokyvyn. Resurssiniukkuus näkyy jo nyt korkeampina liiketoiminnan kustannuksina ja uhkaa raaka-aineiden saatavuutta tulevaisuudessa. Kiertotalous, jossa raaka-aineet ja resurssit pysyvät arvoketjuissa mahdollisimman pitkään, on keskeinen avain vihreään siirtymään ja ilmasto- ja biodiversiteettikriisiin. Kiertotalous tarjoaa yrityksille, kunnille ja valtioille mahdollisuuksia resurssitehokkuuteen sekä uudenlaiseen arvonluontiin  – sosiaalisten ja ekologisten hyötyjen lisäksi.

red apple beside gold pillar candles

Muutos lineaarisesta talousmallista kiertotalouteen edellyttää liiketoimintamallien uudelleenajattelua. Autamme tunnistamaan kiertotalouteen siirtymisen mahdollisuudet sekä kehittämään siihen perustuvaa uutta liiketoimintaa. Tuemme kiertotalouteen perustuvien liiketoimintamallien konseptikehityksessä sekä niitä edistävien innovaatioiden kaupallistamisessa. Autamme kehittämään kiertotaloutta tukevia prosesseja, minimoimaan toiminnasta syntyvää jätteen määrää sekä kasvattamaan resurssitehokkuutta. 

Esimerkkejä palveluistamme: kiertotalousstrategiat ja -liiketoimintamallit, kiertotalousohjeistukset, kiertotalousinnovaatioiden kaupallistaminen, materiaalivirta-analyysit, kiertotalouspotentiaali ja markkina-analyysit, huolto-, korjaus- ja kierrätyspalvelukonseptien kehitys.Muut Susformaation teemat

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

piia.pessala@gaia.fi
+358 400 982 042

referenssit

person in brown coat and black pants standing on gray concrete road during daytime

Salon kaupunki

Salon kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelmalla (2021–2025) edistetään vastuullisuutta kaikessa kaupungin tekemisessä sekä johtamisessa. Gaian asiantuntijat räätälöivät kaupungin keskeisten palvelujen ja konserniyhtiöiden johdolle koulutussarjan, jossa ilmasto- ja ympäristöohjelma nivottiin arjen johtamistyöhön. Puoli vuotta kestänyt koulutusjakso toteutettiin vuoden 2023 aikana.
turku science park

Turun tiedepuisto

Turun Tiedepuistolle luotiin yhteiskehittämisen keinoin kiertotalouden tiekartta ja yhteistyöfoorumin toimintaperiaatteet. Nopeasti kehittyvällä Kupittaan alueella sijaitseva Turun Tiedepuisto on kansainvälinen osaamiskeskittymä, joka luo ainutlaatuiset puitteet ja mahdollisuudet kiertotalousosaamisen kasvattamiselle.
hkl

Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenteen strateginen tavoite on olla suunnannäyttäjä infra- ja liikennepalvelualan hiilineutraalisuuden kehittämisessä. Kunnianhimoinen visio näkyy jo konkreettisesti hankinnoissa ja rakentamishankkeissa.
Framery

Framery Oy

Framery on edelläkävijä äänieristettyjen työtilojen suunnittelussa ja valmistuksessa. Yhtiö toimii myös suunnannäyttäjänä toimialallaan ja viestii avoimesti tuotteidensa ympäristövaikutuksista.