Takaisin 17.12.2019

Vaikuttavuus Eerikkilän strategian keskiössä

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort tekee loikkaa isompaan ja vaikuttavampaan liiketoimintaan. Vaikuttavuuden tunnistaminen tukee suoraan uutta strategiaa.

”Halusimme laatia konkreettisen vastuullisuusohjelma, joka auttaa meitä eerikkiläläisiä tekemään maailmasta ja yhteiskunnasta paremman paikan elää ja asua. Vastuullisuustyön tavoitteena on myös  konkreettisesti kertoa siitä, miten juuri Eerikkilän toiminta luo yhteiskunnasta paremman”,  sanoo Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen.

Eerikkilä on sitoutunut puolittamaan hiilijalanjälkensä ja tekee tiiminä töitä ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Vastuullisuusohjelma vahvistaa asiakaskokemusta ja tekee Eerikkilästä halutun kumppanin niin paikallisesti, Suomessa kuin kansainvälisestikin. ”Eerikkilässä yhdistyy historian ja kilpaurheilun vaatimustaso. Vastuullisuus ja vaikuttavuus on osa palvelukonseptiamme ja kiteytyneenä se tuo tuloksia. Kovat tavoitteet ja aikaansaamisen kulttuuri tuo erottautumiskeinon”, toteaa Pasi Rinne Gaiasta.

Eerikkilän toiminta pohjautuu E.Way-filosofiaan ja toimintamalliin, joka perustuu Eerikkilän valmennuskeskuksen kehittämään ja toteuttamaan ihmisen kokonaisvaltaisen kehittämisen ja kehittymisen seurannan konseptiin. Filosofian päämääränä on optimaalisen suorituskyvyn saavuttaminen ja säilyttäminen, joka vaatii kokonaisvaltaista ihmisenä kehittymistä. Eerikkilä tarjoaa E.Way-filosofiaan pohjautuvia palveluja sekä urheiluasiakkaille että yritys- ja vapaa-ajan asiakkaille.

”Tavoitteemme on luoda hyvinvointia vuorokauden ympäri. Se toteutuu tekemällä arjen ympäristötekoja ja pitämällä huolta lähiympäristöstä, olemalla paikallisyhteisön puolestapuhuja ja tukipilari sekä tarjoamalla energisen, motivoituneen ja taitojaan kehittävän henkilökunnan tuottamana hyvinvoinnin ja osaamisen kehittämisen palveluja asiakkaille”,  sanoo Petri Jakonen.

Eerikkilä on toiminut merkittävänä suomalaisen urheilun, liikunnan ja koulutuksen kehityskeskuksena jo vuosikymmeniä.  Tänä vuonna 70 vuotta täyttänyt Eerikkilä on kansainvälisesti toimiva valmennuskeskus jalkapallossa ja salibandyssa ja tarjoaa liikunta- ja luontoalan koulutusta sekä hyvinvointia ja osaamisen kehittämistä myös yritysasiakkaille sekä vapaa-ajan viettäjille.

Osana strategiaprosessia Eerikkilä ja Gaia ovat tehneet yhteistyötä vuoden 2019 aikana vastuullisuusohjelman kiteyttämiseksi ja Eerikkilän vaikuttavuuden tunnistamiseksi. ”Eerikkilä on yksi hyvä esimerkki kestävän liiketoiminnan kehittämisestä: operatiivisen toiminnan laatu paranee ja maailmakin paranee”, päättää Pasi Rinne.