Takaisin 7.12.2010

Ylläksen uuden matkailukylän arkkitehtuurikilpailun voittajatyössä painottui kestävä matkailu

Ylläksen uuden matkailukylän arkkitehtuurikilpailun on voittanut arkkitehtitoimisto Eriksson Arkkitehdit Oy – Gaia toi suunnitelmaan kestävän matkailun näkökulman.

Perustelujen mukaan ”Kuura”-nimisen voittajaehdotuksen arkkitehtuuri on selkeää ja koostuu luonnonmaiseman aiheista.

”Ehdotuksessa on tasapainoisesti selvitetty ja ideoitu koko kilpailualuetta. Eri osa-alueiden maankäytön ratkaisut ovat toimivia ja omintakeisia. Arkkitehtuuri oli selkeää ja luonnonmaiseman aiheista koostuvaa. Suunnitelmassa uudesta matkailualueesta muodostuu samalla luonnonmaiseman erityispiirteet ja matkailuelinkeinon toiminnalliset tarpeet huomioiva kokonaisuus”, palkintolautakunnan jäsen, arkkitehti Ilmari Lahdelma kuvaa voittajatyötä.

Gaia toi voittaneeseen suunnitelmaan kestävän matkailun näkökulman. Ympäristöasiat ja ekologisuus toimivat koko suunnittelutyön läpäisevinä teemoina aina rakennusmateriaalien valinnasta golf-kentän suunnitteluun ja käyttöön. Alueen energiaratkaisujen lähtökohtana on ekologisuus, joka kunnioittaa alueen ainutlaatuista luontoa ja maisemaa.

Energiasuunnittelussa korostuu energiatehokkuus, jota täydentävät erityisesti maalämmön sekä aurinkoenergian passiivinen hyödyntäminen arkkitehtuurin keinoin.

”Ylläksen uusi matkailualue on hyvä osoitus siitä, että tulevaisuuden aluesuunnittelussa ja rakentamisessa kestävän kehityksen periaatteet ovat oleellinen osa suunnittelutyötä”, toteaa Gaian toimitusjohtaja Juha Vanhanen, joka osallistui voittaneen tiimin työhön.

Havainnekuva Ylläksen matkailukylän arkkitehtuurista

Lisätietoja:

  • Gaia / Juha Vanhanen, toimitusjohtaja, gsm +358 50 564 1889, etunimi.sukunimi@gaia.fi
  • Gaia / Pasi Rinne, hallituksen puheenjohtaja, gsm +41 79 472 6909, etunimi.sukunimi@gaia.fi