Takaisin 13.11.2020

Viisi uutta vastuullisuusasiantuntijaa Gaiaan

Gaia jatkaa kasvuaan syksyllä 2020, mikä näkyy uusissa rekrytoinneissa – viisi uutta asiantuntijaa aloitti työnsä loka- ja marraskuussa.

Gaiassa on aloittanut viisi uutta asiantuntijaa loka- ja marraskuussa. Matleena Moisio, Matti Pousi, Millariia Wikman, Sauli Miettinen ja Waltteri Salmi tuovat Gaiaan monenlaista osaamista strategian fasilitoinnista viestintään ja energiasektorista julkisen sektorin vastuullisuustyöhön. Joukko tuo kaiken kaikkiaan Gaian asiakkaille entistä laajemmin ymmärrystä siitä, mitä vastuullisuus tarkoittaa yrityksille ja organisaatioille 2020-luvulla.

Matleena Moisio vahvistaa Gaian asiantuntijuutta vastuullisuustyöstä julkisella sektorilla. Moisiolla on laajaa osaamista vastuullisuuskonsultoinnista: hän on aiemmin työskennellyt vastuullisasiantuntijana Vantaan kaupungilla sekä nuorempana konsulttina Tyrsky Consultingilla, jossa hänen työtehtävänsä liittyivät muun muassa erilaisten politiikkapapereiden tuottamiseen. Lisäksi hän on Fingon hallituksen jäsen. Moisiolle on tärkeää olla edistämässä yhteiskunnan reilua siirtymää kohti vähähiilistä tulevaisuutta.

Matti Pousi tuo uutta osaamista Gaian viestintään. Pousi on tehnyt aiemmin töitä viestintä- ja muutoskonsulttina Ellun Kanoissa, jossa hän auttoi yrityksiä ja organisaatioita luovimaan muutoksen ytimessä ja viestimään vastuullisuudesta vaikuttavasti. Lisäksi hän on kasvattanut ilmasto-osaamistaan ilmastopoliittisissa kampanjoissa. Gaiassa Pousi haluaa olla ratkaisemassa sitä, miten kommunikaatiolla saadaan jokainen ihminen ja organisaatio ilmaston lämpenemisestä johtuvaan yhteiskunnalliseen muutokseen mukaan.

Millariia Wikman tuo Gaiaan laaja-alaista strategia- ja ennakointiosaamista. Wikmanilla on aiempaa kokemusta liikkeenjohdon konsultoinnista Talent Vectialla, jossa hän työskenteli vanhempana konsulttina rakentamassa kasvua niin yrityksille kuin yhteiskunnalle. Gaiassa Wikman haluaa rakentaa parempaa tulevaisuutta yhdessä asiakkaiden kanssa ja olla vahvistamassa yritysten ja julkishallinnon välistä vuoropuhelua kestävän kehityksen aikaansaamiseksi.

Sauli Miettinen tuo Gaiaan osaamista energiasektorilla. Miettinen on työskennellyt aiemmin konsulttina Korkialla, jossa hänen työnsä liittyivät ohjelmistorobotiikkaan ja energialiiketoimintaan, sekä StrategyCo.Globalilla, jossa hän keskittyi metsäteollisuuteen. Miettistä innostaa erityisesti energian ja luonnonvarojen kestävän käytön kehittäminen niin, että liiketoiminnallinen näkökulma on samalla vahvasti läsnä ratkaisujen etsimisessä ja arvioimisessa.

Waltteri Salmi vahvistaa Gaian osaamista energiasektorilla. Salmi on ollut aiemmin konsulttina Granlund Consultingilla, jossa hänen viimeaikaiset työtehtävänsä ovat liittyneet muun muassa suurten kiinteistöjen ja kortteleiden energiaratkaisuihin – niin lämmitys- kuin jäähdytysratkaisuihin sekä energiavirtojen kierrätyksen kokonaisuuksiin. Gaiassa Salmea kiinnostaa erityisesti monipuolinen ja laaja-alainen työskentely energiamurroksen tuomien haasteiden ja liiketoimintamahdollisuuksien parissa koko energiasektorilla.

– Kaiken kaikkiaan uusi joukko tuo kasvavaan Gaiaan rutkasti uutta osaamista ja energiaa. Yritykset ja organisaatiot tunnistavat enenevissä määrin vastuullisuuden liiketoimintamahdollisuudet ja riskit, mikä lisää vastuullisuuskonsultoinnin tarvetta. Tähän tarpeeseen Gaialla on annettavaa, sanoo Gaian toimitusjohtaja Ulla Heinonen.

– Liiketoimintamme ja osaamisemme laajentumisen kautta pystymme auttamaan asiakkaitamme entistäkin paremmin vastuullisuuden hyötyjen ja vaikuttavuuden tavoittamisessa. Asiantuntijamme tekevät päivittäin asiakkaidemme kautta maailmasta puhtaampaa ja turvallisempaa, Heinonen toteaa.

 

Kuvassa (vasemmalta oikealle): Matti Pousi, Matleena Moisio, Waltteri Salmi, Millariia Wikman, Sauli Miettinen.