Takaisin 20.5.2014

Verkosta apua aurinkosähköjärjestelmän hankintaan

Motivan verkkosivuilla on julkaistu uusi osio aurinkosähköstä. Sivusto tarjoaa aurinkosähköjärjestelmää harkitseville perustietoa hankinnasta, asennuksesta, määräyksistä, lainsäädännöstä ja myymisestä. Verkkosivujen aineiston on koonnut Gaia.

Motivan aurinkosähkösivusto palvelee ensisijaisesti tavallisia ihmisiä, jotka harkitsevat aurinkosähkön hankintaa. Lisäksi sivustoa voivat hyödyntää aurinkosähkön suunnittelijat ja asiantuntijat, joiden apua tarvitaan isommissa kohteissa.

Verkkosivuilta löytyy perustiedot aurinkosähköstä, laitteistoista, hankinnasta ja asennuksesta. Sivustolla kerrotaan myös lainsäädännöstä ja standardeista, rakentamismääräyksistä, sähköverkkoon liittymisestä ja sähkön myymisestä. Lisäksi lukijalle tarjotaan esimerkkejä aurinkotuotannon käyttökokemuksista.

”Aurinkosähkö kiinnostaa monia, mutta yhtenäistä koottua tietoaineistoa järjestelmän hankintaa harkitsevalle ei ole ollut aiemmin suomeksi saatavilla. Tällä kokonaisuudella korjaamme puutetta”, sanoo asiantuntija Milja Aarni Motivasta.

Auringon hyödyntäminen sähköntuotannossa lisääntyy tulevaisuudessa, kun aurinkosähkön hinta laskee ja rakennusten energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät. Aurinkosähkö on päästötöntä energiaa.

”Motivan sivustolta löytyy kaikki aurinkosähkön hankintaan tarvittava tieto niin selkeässä muodossa, että kuka tahansa pystyy sitä hyödyntämään”, sanoo vanhempi asiantuntija Aki Pesola Gaiasta.

Lisätietoja:

  • Motivan uusi aurinkosähkösivusto
  • Aki Pesola, vanhempi asiantuntija, Gaia Consulting, +358 50 543 1331, etunimi.sukunimi@gaia.fi