Takaisin 16.3.2016

Urban Incubator muokkaa teollisuusalueesta elämää sykkivän kaupunginosan

Urban Incubator on kokeneen ja monialaisen pohjoismaisen asiantuntijatiimin kehittämä konsepti, joka muuttaa vanhan teollisuusalueen uudenlaiseksi kestävän yritystoiminnan ja startupien, kulttuurin ja houkuttelevan asumisen keskittymäksi. Urban Incubator kilpailee kolmen muun finalistin kanssa voitosta S-ryhmän järjestämässä Kera Challenge -innovaatiokilpailussa.

Urban Incubatorin kulmakiviä ovat palveluiden, tavaroiden ja tilojen jakaminen, ympäristöstä huolehtiminen sekä innovatiivisen yritystoiminnan luominen. Se visioi Espoon Keran alueelle tulevaisuutta, jossa esimerkiksi tuoretta salaattia ja tomaatteja voi hakea omasta kaupunkipuutarhasta, asuntojen välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta uudistetusta teollisuushallista.

Urban Incubator tekee Keran teollisuusalueesta tiennäyttäjän, joka avaa uusia suuntia bisnekseen, kulttuuriin ja elämiseen. Urban Incubatorin uniikin idean houkuttelevuutta lisää se, että Keran kaltaisia vanhoja teollisuusalueita löytyy lähes jokaisesta kaupungista, ja ne vain odottavat uudistamista.

Urban Incubator koostuu suomalaisista ja ruotsalaisista kestävän liiketoiminnan, kiertotalouden, kiinteistönhoidon, arkkitehtuurin ja osallistavan suunnittelun ammattilaisista:

 • Gaia Consulting kehittää innovatiivisia kestävän liiketoiminnan ratkaisuja ja tuo projektiin laajan ymmärryksen kiertotalouden periaatteista ja käytännön sovelluksista. Gaialla on myös runsaasti kokemusta osallistavien julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien fasilitoinnista, mikä on avainedellytys Keran alueen muutosprosessin onnistumiselle.
 • LPR-arkkitehtien ydinosaamista on uuden luominen vanhasta. Yritys tuo Urban Incubatoriin vankkaa kokemusta vanhojen teollisuustilojen muuttamisesta moderneiksi tiloiksi sekä ymmärrystä maankäytön ja saneerauksen kestävyysvaatimuksista.
 • Elomatic on yksi Pohjoismaiden ja maailman johtavista konsultointi- ja insinööritoimistoista. Yritys hyödyntää uusinta huipputeknologiaa ja kehittää omia innovatiivisia ratkaisuja globaaleihin ongelmiin. Se on esimerkiksi kehittänyt kestävään paikalliseen tuotantoon perustuvaa kaupunkiviljelyä.
 • Regus Kora edistää innovatiivista ja avointa yrityskulttuuria yliopistokampuksilla. Koran keskeisenä idea on tuoda yhteen ihmiset, ideat, tutkimus, koulutus ja liiketoiminta. Eri toimijoiden yhteen tuominen on keskeisessä osassa myös Urban Incubatorissa, jossa Koran vahvuus on ymmärrys yritysyhteisöjen sekä innovatiivisten työtilojen luomiseen tarvittavista tekijöistä.
 • Rang-Sells-yritysryhmään kuuluva RSM & Co edustaa kiertotalouden terävintä kärkeä. Yrityksellä on huippuosaamista kiertotalouden ratkaisujen käyttöönotosta Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa.
 • Vyyhti Helsinki on opiskelijoiden muodostama ajatushautomo, joka on erikoistunut vastuulliseen toimintaan ja kaupunkikulttuuriin liittyvien ongelmien osallistavaan ratkaisemiseen. Se voitti vuonna 2014 ruotsalaisen Sustainergies Cup -ideakilpailun Articipation – Constructing Future Communities -ideallaan.

Kera Challenge -kilpailun voittaja kutsutaan osallistumaan Nordic Built Cities Challenge -kilpailuun syksyllä 2016. Nordic Built Cities Challenge koostuu kuudesta paikallisesta osakilpailusta, joilla etsitään kestäviä, älykkäitä ja asumiseen sopivia ratkaisuja haastaviin kaupunkitiloihin Pohjoismaissa. Kera Challenge on Suomen osakilpailu.

Lisätietoja:

 • Mari Saario, liiketoimintajohtaja, Gaia Consulting, puh. +358 50 421 9999, etunimi.sukunimi@gaia.fi
 • Pasi Rinne, puheenjohtaja, Gaia Consulting, puh. + 358 400 464 127, etunimi.sukunimi@gaia.fi
 • Veera Rautaheimo, arkkitehti, toimitusjohtaja, LPR-arkkitehdit Oy, puh. + 358 40 506 8853, etunimi.sukunimi@ark-lpr.fi
 • Pauno Narjus, arkkitehti, hallituksen puheenjohtaja, LPR-arkkitehdit Oy, puh. + 358 40 584 5025, etunimi.sukunimi@ark-lpr.fi
 • www.gaia.fi/kerachallenge