Takaisin 16.2.2024

Susformaatio vaatii laajasti uutta osaamista – Gaia ja Aalto EE yhteistyöhön 

Susformaatio on tämän vuosikymmenen suurin mahdollisuus yrityksille. Susformaatio on aktiivista, yrityksen ytimeen kohdistuvaa muutostyötä, joka kääntää liiketoiminnan kestävämmäksi ja ratkaisee yhteiskuntamme suurimpia haasteita. Sen avulla edelläkävijäyritykset luovat tuotteita, palveluita ja toimintamalleja, jotka mahdollistavat kestävän kasvun. Susformaation toteuttaminen tulee vaatimaan laajasti uutta osaamista ja siitä syystä Gaia Consulting ja Aalto University Executive Education Oy (Aalto EE) aloittavat yhteistyön susformaatio-osaamisen laajentamiseksi yrityskentässä.  

Susformaatio, joka on yhdistelmä sanoista sustainability ja transformation, kuvaa muutosta, joka yritysten ja koko yhteiskunnan on tehtävä varmistaakseen vihreän siirtymän toteutumisen sekä ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämisen. Muutos vaatii organisaatioilta uutta ajattelua, uusia liiketoimintamalleja, sekä ydinliiketoiminnan evoluutiota.  

Yritykset asettavat nyt kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita sekä regulaation kiristymisen, mutta erityisesti vastuullisuuden tarjoamien liiketoimintahyötyjen vuoksi. Tavoitteiden vaatimiin muutoksiin tarvitaan kuitenkin uudenlaista osaamista ja uusia kyvykkyyksiä, joiden kouluttamiseen ei aina yrityksestä löydy sisäisesti osaamista.  

”Aalto EE:n kanssa valmennamme tulevaisuudessa yrityksiä elämään todeksi asetettuja tavoitteita ja strategioita. Yhteistyössä yhdistyvät Aalto EE:n akateeminen ja monitieteinen tausta ja laaja kokemus valmennusten suunnittelusta ja toteutuksesta, sekä Gaian syväosaaminen vastuullisuudesta sekä muutos- ja strategiaprosessien läpiviemisestä organisaatioissa.”, sanoo Gaian liiketoimintapäällikkö Laura Ylimäki, joka vastaa uudesta yhteistyöstä Aalto EE:n kanssa. ”Olemme aina asiakkaidemme tukena ja tarjoamme uutta tietoa jatkuvasti. Olemme huomanneet, että myös organisaatioiden sisäiselle kehittymiselle ja tietotaidon lisäämiselle on selkeää tilausta. Yhteistyö Aalto EE:n kanssa on loistava tapa tarjota uudenlaista palvelua asiakkaillemme yhteistyössä maailmanluokan koulutustarjoajan kanssa.” 

”Vastuullisuus ja kestävä kehitys on osa Aalto EE:n valmennuspalveluita jo parinkymmenen vuoden ajalta ja myös yksi Aalto-yliopiston tutkimuksen ja opetuksen fokusalueista. Tarjoamme asiakkaillemme vaikuttavia valmennuspalveluita vihreän siirtymän edistämiseksi, ja yhteistyö Gaia Consultingin kanssa on yksi askel tällä polulla.”, sanoo Mari Rauhala, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Aalto EE. 

Yhteistyö on käynnistynyt vuoden 2023 lopulla ja sen ensimmäinen askel oli 15.2.2024 järjestetty webinaari ”Building Competences for Sustainability Transformation”, joka oli suunnattu erityisesti yritysjohdolle, julkishallinnon päättäjille, sekä aiheesta muuten kiinnostuneille.

Uusiutuva energia, biotalous, energiamarkkinat, energiatalous, organisaatioiden ja johtamisen kehittäminen

laura.ylimaki@gaia.fi
+358 50 460 0351

Kirjoittajan muita artikkeleita:

Etätyöt tulivat — työ turvallisemman ja puhtaamman maailman puolesta jatkuu