Takaisin 21.2.2013

Suomen biotalousstrategiaa tehdään nyt – lähde mukaan!

Uusiutuvien luonnonvarojen talous on Suomelle niin suuri mahdollisuus, että kolme ministeriötä on lyönyt voimansa yhteen ja ryhtynyt tekemään Suomen biotalousstrategiaa. Kaikki kiinnostuneet voivat osallistua internetissä.

Gaia on mukana kolmen ministeriön yhteishankkeessa asiantuntijana ja koordinaattorina.

”Gaia varmistaa, että kaikki keskeiset sidosryhmät pääsevät osallistumaan biotalouden vision, strategisten valintojen ja toimenpiteiden määrittelyyn” kertoo johtava konsultti Päivi Luoma Gaiasta.

”Juuri nyt keskusteltavana ovat erityisesti biotalousstrategian strategiset valinnat ja toimenpide-ehdotukset”, jatkaa Luoma.

Suomen vahvuuksia ovat monipuoliset ja jatkuvasti uudistuvat biovarannot (runsaat metsät, puhdas makea vesi ja turvalliset elintarvikeketjut), vahva biotalouden osaaminen esim. kone- ja laitevalmistuksessa sekä olemassa oleva teollisuus ja infrastruktuuri biomassojen käyttöön.

Uusissa biotalouden arvoketjuissa ja tuotteissa kuten biomassapohjaisissa materiaaleissa ja kemikaaleissa esim. rakentamiseen ja lääkkeiksi on paljon mahdollisuuksia paikallisesti, alueellisesti ja globaalisti. Näihin mahdollisuuksiin Gaia on tottunut tarttumaan myös monissa muissa hankkeissaan.

Lisätiedot:

  • Juha Vanhanen, toimitusjohtaja, Gaia Consulting Oy, puh. +358 50 564 1889, etunimi.sukunimi@gaia.fi
  • Päivi Luoma, johtava asiantuntija, Gaia Consulting Oy, puh. 050 430 8866, etunimi.sukunimi@gaia.fi