Takaisin 2.11.2021

Suomalainen merkki helpottamaan ilmastoystävällisiä valintoja

TIEDOTE                                                                                       Julkaisuvapaa 2.11.2021 klo 7.15

 

Gaia Carbon Neutral on tuotteille, palveluille ja yrityksille myönnettävä suomalainen ilmastomerkki, joka helpottaa yrityksen ilmastotyötä auttamalla hallitsemaan hiilineutraaliuden saavuttamisen kaikki vaiheet ja viestimään hiilineutraaliuden hyödyistä. Samalla merkki antaa kuluttajille luotettavaa tietoa ja auttaa vastuullisten valintojen tekemisessä. Ensimmäisenä merkki on otettu käyttöön Vindirekt Oy:n maahantuomassa italialaisessa Think Organic Sparkling -kuohuviinissä.

 

Yritykset ovat tietoisia siitä, miten tärkeää hiilineutraaliuden saavuttaminen on paitsi koko maailmalle, myös niiden omalle liiketoiminnalle. Samalla kuluttajat kaipaavat luotettavaa ja puolueetonta tietoa. Hiilineutraaliuden saavuttaminen on kuitenkin monivaiheinen hanke, jonka toteuttaminen voi vaatia yritykseltä paljon.

 

Kotimainen Gaia Carbon Neutral -merkki tarjoaa yritykselle selkeän hiilineutraaliuskonseptin sekä kumppanuuden, joka varmistaa aidot ilmastohyödyt ja niiden toteutumisen puolueettomasti. Merkki helpottaa hiilineutraaliuden ja sen hyötyjen viestimistä asiakkaille, työntekijöille, omistajille ja muille sidosryhmille. Merkin saaminen ei ole yksittäinen tapahtuma, vaan jatkuva kehitysprosessi, jonka toteutuminen varmistetaan säännöllisillä tarkastuksilla. Prosessin aikana selvitetään päästöt, mikä auttaa yritystä vähentämään kulujaan ja hallitsemaan riskejään.

 

”Yritykset hyötyvät kokonaisvaltaisesta suomalaisesta konseptista, joka auttaa heitä hallitsemaan hiilineutraaliuden saavuttamisen kaikki vaiheet, varmentamaan hiilineutraaliuden puolueettomasti ja viestimään sen tuomista hyödyistä asiakkaille ja muille sidosryhmilleen”, Gaia Consultingin toimitusjohtaja Ulla Heinonen sanoo.

 

Päästösäästöjen takana on ensisijaisesti niiden vähentäminen ja vasta toissijaisesti päästöjen kompensointi. Gaia Consulting varmistaa myös, että kompensointi on varmasti lisäistä. Gaian kriteerit täyttävä, lisäinen kompensaatiohanke voi olla joko päästöjä vähentävä tai hiilen sidontaa ja/tai varastointia edistävä.

 

Ensimmäinen merkki italialaiselle luomukuohuviinille

Ensimmäisenä Gaia Carbon Neutral -merkki on otettu käyttöön luomusertifioidussa italialaisessa Think Organic Sparkling -kuohuviinissä, joka kuuluu Alkon tilausvalikoimaan. Viiniä tuo maahan Vindirekt Oy.

 

Think Organic Sparkling -kuohuviinin hiilijalanjälki on laskettu koko sen matkalta rypäleen viljelystä, viinin valmistuksesta ja kuljetuksesta Suomeen. Tuotannossa on hyödynnetty päästötöntä aurinkoenergiaa ja kiertotaloutta. Jäljelle jääneet päästöt on kompensoitu yhteistyössä Nordic Offset Oy:n kanssa.

 

”Meille on erityisen tärkeää, että saamme ottaa käyttöön täysin suomalaisen ilmastomerkin. Valitsimme ensimmäiseksi merkin saavaksi tuotteeksi kuohuviinin siksi, että vaikka vastuullisuus on tärkeä asia, siihen ei tarvitse suhtautua vakavasti.”, Vindirektin markkinointipäällikkö Meri Dow sanoo.

 

Lisätietoja: https://gaia.fi/fi/carbonneutral/

 

YHTEYSTIEDOT

Pasi Rinne, Director, Gaia Consulting Oy, 0400 464 127, pasi.rinne@gaia.fi

Meri Dow, Marketing Manager, Vindirekt, 0400 330 126, meri@vindirekt.fi