Takaisin 9.6.2017

Kolarin aluetalousarvio näkyvästi esillä Lapin lehdistössä

Gaia Consultingin toteuttama aluetalousarvio Hannukaisen kaivoshankkeen taloudellisista vaikutuksista Kolarin alueella saa runsaasti näkyvyyttä Pohjois-Suomen lehdistössä. Jutuissa käsitellään erityisesti matkailu- ja kaivosalan erilaisia näkemyksiä kaivoshankkeen vaikutuksista.

Luoteis-Lappi-lehdessä kiinnitetään myös huomiota hankkeen mahdollisista vaikutuksista muihin toimialoihin.

”Mietin juurikin rakentamisen suhteen: osaako rakennusalan yritykset huomioida matkailualan kasvun potentiaalia”, Ylläksen Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Ylipiessä pohtii Luoteis-Lapissa.

Lapin suurlehti Lapin Kansa käsittelee aihetta etusivua myöten. Laajassa jutussa korostetaan sitä, että molemmat tutkitut vaihtoehdot – kaivoksen rakentaminen tai sen rakentamatta jättäminen – toisivat alueelle taloudellista kasvua. Lapin Kansa korostaa myös Kolarin kunnan neutraalia asemaa ja roolia sillanrakentajana matkailu- ja kaivostoimijoiden välillä.

”Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. En lähde panemaan elinkeinoja vastakkain vaan toiveena on, että kaikki elinkeinot kasvaisivat. Valinta on viime kädessä arvostuksen varassa”, Kolarin kunnanjohtaja Antti Määttä sanoo Lapin Kansassa.

Lisätietoa