Takaisin 16.5.2019

Katriina Juntunen Gaian hallitukseen

Vuosi 2018 oli tärkeä ja onnistunut vuosi. Sen lisäksi, että Gaian organisaatio uudistettiin, Gaialla oli yli 200 asiakasta ja kestävä liiketoimintakonsultointi kasvoi voimakkaasti. Vuonna 2019 Gaia on entistä kestävämpi ja valmis kasvuun. Katriina Juntunen tuo Gaiaan lisää erityisesti muutosjohtamisen osaamista. Näin Gaia kasvattaa entisestään palveluidensa vaikuttavuutta.

Vuoden 2018 Gaian asiakkuuksissa näkyi selvästi, miten vastuullisuuden merkitys liiketoiminnan ytimessä korostuu. Kestävyys/vastuullisuus ei ole ainoastaan ”right-thing-to-do”, vaan tapa kasvattaa ja kehittää liiketoimintaa. Asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, henkilöstön lisäksi vastuullisuus on tärkeässä asemassa rahoitus- ja sijoituspäätöksissä.

Vuoden 2018 aikana kasvoi myös ilmastoasioiden konsultointi. Yhä useampi yritys, kaupunki ja julkinen laitos haluaa arvioida täsmällisesti mitä heidän kannattaa ja mitä he voivat tehdä ilmastomuutoksen hidastamiseksi. Ilmastotyö on vaikutusten arviointia, päästöjen pienentämistä ja riskeihin sopeutumista. Näiden rinnalle on noussut myös kasvava kiinnostus kompensoida päästöjä.

”Kestävä liiketoiminta on tie kasvavaan ja kannattavaan liiketoimintaan. Kasvu ei kuitenkaan synny ilman muutosjohtamista. Jotta voimme vielä paremmin auttaa asiakkaitamme kestävän liiketoimintakasvun tiellä, halusimme hallitukseen rautaista muutosjohtamisen ja kasvujohtamisen osaamista”, kertoo Pasi Rinne, Gaian hallituksen puheenjohtaja.

”Räätälöidyn kestävän liiketoimintakonsultoinnin lisäksi palvelemme asiakkaita jatkossa myös tarjoamalla ulkoistettuja vastuullisuuspalveluja ja tuotteistettuja ratkaisuja. Olemme viimeisen vuoden aikana kehittäneet asiakkaiden kanssa vastuullisuuskonsepteja, joilla voidaan nopeallakin aikataululla tehostaa liiketoimintaa”, kertoo Ulla Heinonen, Gaia Consultingin toimitusjohtaja.

Katriina Juntunen on Kasvuryhmän toimitusjohtaja, strategia- ja muutosjohtamisen ammattilainen, joka näkee Gaiassa kykyä tuottaa painavaa arvoa, mutta myös potentiaalia merkittävään kasvuun. ”Vastuullisuus ja kestävyys ovat oikeissa käsissä todellisia kasvun tekijöitä. Gaialla on törkeän hieno tarina, brändi ja osaaminen. On ilo päästä rakentamaan Gaiasta vielä vaikuttavampaa ja isompaa konsulttiyritystä”, sanoo Katriina Juntunen.

Gaia on riippumaton kestävän liiketoiminnan konsultti, jonka toimipisteet sijaitsevat Suomen lisäksi Ruotsissa, Etiopiassa, Yhdysvalloissa, Sveitsissä, Kiinassa ja Argentiinassa. Yhtiö on toiminut jo 25 vuoden ajan. Yhtiön hallituksessa jatkavat Katriinan kanssa Erkki Izarra, Mari Hjelt, Pasi Rinne, Pekka Samuelsson, Juha Vanhanen ja Laura Ylimäki.

LISÄTIETOJA

  • Pasi Rinne, hallituksen puheenjohtaja, etunimi.sukunimi@gaia.fi, +358 400 464 127