Takaisin 19.9.2019

Kaisa Hietala ja Gaia vauhdittamaan yritysten kestävää liiketoimintaa

Kaisa Hietalasta tulee kestävän liiketoiminnan konsulttiyrityksen Gaia Consultingin osakas ja hän ryhtyy vastaamaan Gaian strategisesta konsultoinnista erityisenä tavoitteenaan ympäristö- ja ilmastohaasteiden ja liiketoiminnan yhdistäminen. Hietala on toiminut viimeksi Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtajana.

”Kaisa on kokenut liiketoimintajohtaja, joka on erikoistunut ympäristö- ja ilmastohaasteiden sekä liiketoiminnan yhdistämiseen. Gaiassa Kaisa auttaa yrityksiä kääntämään haasteet osaksi strategiaa ja kannattavaa kasvua”, Gaian hallituksen puheenjohtaja Pasi Rinne sanoo.

”Monet yritykset näkevät ilmastonmuutoksen ensisijaisesti riskinä. Niille yrityksille, jotka eivät kykene muuttamaan toimintaansa kohti hiilineutraaliutta, kyse onkin riskistä toimintaympäristön muuttuessa entistä epävarmemmaksi. Samalla kuitenkin puhtaan teknologian sekä puhtaiden tuotteiden ja palveluiden kysyntä kasvaa voimakkaasti. Yhdessä Kaisan kanssa voimme auttaa yrityksiä tarttumaan kestävän kehityksen synnyttämiin mahdollisuuksiin.”

Kaisa Hietalalla, 48, on kahdenkymmenen vuoden kokemus öljyteollisuudesta. Hän rakensi ja johti kymmenen vuoden ajan yhtä Suomen menestyksekkäimmistä teollisista innovaatioista, Nesteen uusiutuvien tuotteiden liiketoimintayksikköä. Yksikkö saavutti Hietalan johdolla kolmen miljardin euron liikevaihdon ja lähes miljardin euron tuloksen sekä yli kahdeksan miljoonan tonnin vuotuisen hiilidioksidisäästön vuonna 2018. Kaisa Hietala jätti tehtävänsä Nesteellä alkuvuodesta 2019.

Ympäristö- ja ilmastohaasteista kannattavaan kasvuun

”Gaian toiminta perustuu ajatukselle siitä, että tulevaisuuden menestyjiä ovat ne yritykset, jotka tunnistavat ja varautuvat ympäristö- ja ilmastohaasteisiin sekä kääntävät ne vahvuuksiksi. Suomalaisilla ja pohjoismaisilla yhtiöillä on tässä selkeä etumatka. Tarvitaan faktapohjaista tilannekartoitusta, kunnianhimoisia strategisia tavoitteita ja kestävien ratkaisujen valintoja”, Gaia Consultingin toimitusjohtaja Ulla Heinonen sanoo.

Gaia Consulting pyrkii Gaia2020-ohjelmansa mukaisesti palvelemaan erityisesti yritysten johtoa entistä paremmin kestävän liiketoiminnan kysymyksissä. Kaisa Hietalan tehtävänä on vauhdittaa tätä liiketoimintaa ja johtaa siihen liittyviä asiakashankkeita.

”Tavoitteenani on yhdistää liiketoiminta ja kestävä kehitys. Kokemukseni Nesteellä osoitti, että se on mahdollista. Haluan laajentaa tämän mahdollisuuden muille toimialoille ja vastata niihin moniin kyselyihin, joita olen saanut viimeisen vuoden aikana. Olen etsinyt sopivaa kumppania liiketoimintaideani jatkokehittämiseen ja toteuttamiseen jo jonkin aikaa”, Kaisa Hietala sanoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ulla Heinonen, ulla.heinonen@gaia.fi, 040 550 6982
Partneri Kaisa Hietala, kaisa.hietala@gaia.fi, 050 476 4372
Hallituksen puheenjohtaja Pasi Rinne, pasi.rinne@gaia.fi, 0400 464 127

Gaia Consulting Oy

Gaia on riippumaton kestävän liiketoiminnan konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaitaan tekemään maailmasta puhtaamman ja turvallisemman. Kestävä liiketoiminta tuottaa vähemmästä enemmän. Kestävyys on tehokkuutta, riskien hallintaa ja luo uusia mahdollisuuksia. Gaia toimii maailmanlaajuisesti ja palvelee vuosittain noin kahtasataa asiakasta.