Takaisin 27.5.2021

Kaisa Hietala ExxonMobilin hallitukseen

Gaian Kaisa Hietala on valittu energiayhtiö ExxonMobilin hallituksen jäseneksi. Asiasta äänestettiin yhtiön yhtiökokouksessa varhain tänä aamuna Suomen aikaa. Gaia onnittelee Kaisaa lämpimästi upeasta luottamuksenosoituksesta!

 

ExxonMobil on yksi maailman suurimmista öljy-yhtiöistä. Vielä noin kymmenen vuotta sitten se oli maailman arvokkain yritys, mutta viime vuosina sen markkina-arvo on pudonnut voimakkaasti. Yhtenä syynä tähän on pidetty yrityksen haluttomuutta ryhtyä ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin ja tehdä konkreettisia suunnitelmia fossiilisista polttoaineista luopumiseksi.

 

Kaisa Hietalaa ja kolmea muuta uusiutuvan energian asiantuntijaa ajoi ExxonMobilin hallitukseen aktivistisijoittaja Engine No. 1. Aloitetta tukivat monet merkittävät osakkeenomistajat, etunenässään amerikkalaiset eläkerahastot ja Britannian suurin varainhoitaja Legal & General.

 

”Kaisan valinta on osoitus siitä, että taistelua ilmastonmuutosta vastaan käydään nyt maailman vaikutusvaltaisimmissa hallituspöydissä. Valinta on samalla käänne siinä, miten fossiilisten polttoaineiden teollisuuskin on lopulta ryhtymässä toimiin kestävän kehityksen, kiertotalouden ja ennen kaikkea uusiutuvan energian puolesta”, Gaian toimitusjohtaja Ulla Heinonen sanoo.

 

”Ennen kaikkea kyseessä on tietysti hieno kunnianosoitus ystävämme ja kollegamme kyvyille ja asiantuntemukselle. Tämä antaa meille kaikille gaialaisille uutta virtaa jatkaa työtämme kestävän liiketoiminnan puolesta”, toteaa Gaian Pasi Rinne.

 

 

Lue aiheesta lisää Helsingin Sanomista: ”Yhdysvaltalaisen aktivistirahaston kanta voitti: Suomalainen Kaisa Hietala öljy-yhtiö Exxonin hallitukseen”