Takaisin 22.1.2021

Gaiaan kolme uutta vastuullisuusasiantuntijaa

Gaian vuosi 2021 lähti käyntiin rekrytoinneilla: kolme uutta vastuullisuusasiantuntijaa aloitti vuodenvaihteessa kestävän liiketoiminnan konsulttiyrityksessä.

 

Gaiassa on aloittanut kolme uutta asiantuntijaa joulu- ja tammikuussa. Joonas Söderholm, Miikka Simanainen ja Silla Aaltonen tuovat Gaiaan monenlaista vastuullisuusosaamista finanssialalta kuntasektoriin, päästölaskentaan ja yritysten strategiatyöhön. Gaian asiakkaille tämä tarkoittaa yhä kattavampia palveluja vastuullisuuteen liittyen.

 

Joonas Söderholm vahvistaa Gaian osaamista julkishallinnossa, energiasektorilla ja kiertotaloudessa. Söderholm siirtyy vastuullisuuskonsultiksi kuntapuolelta, jossa hän on edistänyt ilmastotyötä koordinaattorin paikalta. Hän on kartuttanut kokemusta muun muassa joukkorahoitettujen energiaratkaisujen, energiayhteisöjen ja rakentamisen kiertotalouden parissa sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Gaiassa Söderholm toivoo tekevänsä omalla panoksellaan maailmasta kestävämmän paikan.

 

Miikka Simanainen tuo Gaiaan tuoretta osaamista finanssialan kestävyyteen liittyen. Hänellä on kokemusta konsultoinnista jo ennestään, ja erityisesti vaikuttavuussijoittaminen, ESG-kriteeristö ja EU:n kestävän rahoituksen toimintasuunnitelma ovat tulleet hänelle tutuiksi.  Simanaisen keskeinen tavoite on toimia sillanrakentajana finanssisektorin ja kestävyyden välillä – ja pyrkiä siihen, että sijoitukset liikuttavat yhteiskuntaa kohti kestävämpää tulevaisuutta.

 

Silla Aaltonen tuo Gaiaan osaamista vastuullisuusraportoinnista, päästölaskennasta ja strategiakonsultoinnista. Hän on aiemmin auttanut muun muassa kiinteistöalan yrityksiä, pankkeja sekä IT-alan yhtiöitä kehittämään vastuullisempaa liiketoimintaa. Aaltosta motivoi työssään erityisesti globaalien ongelmien ratkaisu yhdessä asiakkaiden kanssa ja inspiroivien ihmisten kanssa työskentely.

 

– On hienoa saada Gaiaan tuoretta näkemystä vastuullisuudesta. Yhä useampi yritys pohtii nyt, miten he voisivat tuoda vastuullisuuden liiketoimintansa ytimeen. Pandemia on vain kiihdyttänyt muutostarvetta ja samalla lisännyt asiakkaidemme tarvetta konsultoinnille, kommentoi Gaian toimitusjohtaja Ulla Heinonen.

 

– Tänäkin vuonna aiomme kasvavalla joukollamme auttaa asiakkaitamme rakentamaan maailmasta puhtaampaa ja turvallisempaa, Heinonen päättää.

 

Kuvassa (vasemmalta oikealle): Miikka Simanainen, Silla Aaltonen, Joonas Söderholm.