Takaisin 15.6.2009

Gaia tekee FINWAY-tapahtumasta hiilineutraalin

FINWAY-tapahtuma, joka kokoaa ranskalaisia ja suomalaisia muotoilun ja liike-elämän vaikuttajia parhaillaan Helsinkiin, pyrkii kestävyyteen. Tapahtuma on täysin hiilineutraali Gaian asiantuntemuksen avulla. Gaian laskelmien mukaan tapahtuma aiheuttaa 7 tonnin suuruiset hiilidioksidipäästöt – saman verran kuin esimerkiksi 42 000 kilometriä autoilua eli hieman yli kahden keskiverron suomalaisen henkilöauton vuosittaiset ajot. Tällainen määrä hiilidioksidia voidaan kompensoida esimerkiksi istuttamalla 24 puuta.

FINWAY-tapaamisen tavoitteena on koota yhteen muotoilijoita ja yritysjohtajia inspiroitumaan, oppimaan ja löytämään yhdessä keinoja yhdistää nykypäivän liiketoiminnan avainelementit: muotoilun, teknologian ja kunnioituksen luontoa kohtaan. Gaia tukee tapahtumaa kompensoimalla sen hiilidioksidipäästöt.

Gaia otti laskelmissaan huomioon osallistujien lentojen ja muiden kuljetusten aiheuttamat päästöt sekä hotelliyöpymiset. Lennot tuottivat yhteensä 90 % kokonaispäästöistä.

FINWAY-tapahtuma pyrkii kestävyyteen myös monien muiden käytännön toimien avulla hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin lisäksi. Esimerkiksi ryhmäkuljetukset on pyritty järjestämään mahdollisimman ympäristöystävällisesti, ja majoitukseen valittu hotelli tarjoaa paikallista ja luomuruokaa.

FINWAY-tapahtuman hiilijalanjäljen laskemisen ja kompensoinnin lisäksi Gaian ammattilaiset myös vetävät tapahtumassa useita työpajoja ja auttavat näin tapahtuman osallistujia saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteensa.

Hiilijalanjäljellä tarkoitetaan tietyn toiminnan aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen laskemista. Hiilidioksidipäästöjen kompensointi tarkoittaa taloudellista tukea ilmastohankkeille, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä.

Lisätietoa FINWAY-tapahtumasta: www.finway.fr

Lisätietoa:

  • Gaia Group / Mari Hjelt, gsm 040 823 6991, mari.hjelt@gaia.fi
    www.gaia.fi

Muotoilua, teknologiaa ja kunnioitusta luontoa kohtaan.
Kuva: Finway 2009, JP Virtanen.