Takaisin 20.12.2017

Gaia CLC:n jäseneksi

Ilmastonmuutoksen liiketoimintaratkaisuja kehittävän Climate Leadership Coalitionin (aiemmin Council) jäsenmäärä on kasvanut kolmessa vuodessa seitsemästä 43:een. Uusimpana jäsenenä mukaan liittyivät Aalto-yliopisto ja Gaia Group. Yhdistys haastaa yrityksiä ja yhteiskuntaa ilmastonmuutoksen hillintään.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve nimitettiin yhdistyksen hallitukseen muihin tehtäviin siirtyneen Aleksi Randellin tilalle.

– Ilmastonmuutoksen vauhti kiihtyy hälyttävästi ja tarvitsemme vahvoja toimia sekä sen hillitsemiseksi että siihen sopeutumiseksi. Turku on ilmastoasioissa edelläkävijäkaupunki ja yhteistyö CLC:n kanssa tehostaa toimintaamme. Haemme jäsenyydestä lisäarvoa muun muassa hankintojemme ja investointiemme hiilijalanjäljen vähentämiseksi, toteaa Arve.

– Ilmastonmuutos on niin monitahoinen haaste, että sen ratkaisu edellyttää yhteistyötä eri tieteenalojen ja yhteiskunnallisten toimijoiden välillä. CLC:n toiminta tukee tätä tavoitetta hyvin. Aalto-yliopiston tavoitteena on kehittää radikaaleja innovaatioita, jotka parantavat elämänlaatua, edistävät ympäristönsuojelua ja luovat kestävää talouskasvua, toteaa rehtori Ilkka Niemelä Aalto-yliopistosta.

– Kiihtyvä ilmastonmuutos tuo merkittäviä epävarmuuksia ja vaatii nopeita toimia. Gaia on erikoistunut auttamaan kaupunkeja ja yrityksiä tekemään maailmasta puhtaampaa ja turvallisempaa niin, että kaupunkien elinvoimaisuus sekä yritysten liiketoimintamahdollisuudet paranevat. Lisäksi vähennämme järjestelmällisesti omia ilmastopäästöjämme ja kompensoimme jäljelle jääneet päästöt 200-prosenttisesti – olemme siis ilmastopositiivinen yritys. Tuomme osaamisemme CLC:n hyödynnettäväksi, toteaa Gaia Groupin toimitusjohtaja Juha Vanhanen.

– Toivotan kaupunginjohtaja Minna Arven, Aalto-yliopiston sekä Gaia Groupin lämpimästi tervetulleiksi yhdistykseemme. Uudet jäsenemme vahvistavat osaamistamme merkittävästi, toteaa Henrik Ehrnrooth, CLC:n hallituksen puheenjohtaja.

Vuonna 2018 yhdistys keskittyy strategiansa mukaisesti kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita metsä-, maatalous-, energia- ja liikennesektoreilla sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi.

Lisätietoja

  • Pasi Rinne, Hallituksen puheenjohtaja, Gaia Consulting Oy & Juha Vanhanen, Toimitusjohtaja, Gaia Group Oy, etunimi.sukunimi@gaia.fi