Takaisin 2.6.2009

FINWAY-tapahtuma yhdistää muotoilun, teknologian ja kunnioituksen luontoa kohtaan – Gaia tekee tapahtumasta hiilineutraalin (Tiedote)

Ryhmä ranskalaisia ja suomalaisia muotoilun ja liike-elämän vaikuttajia tapaa 14.–16.6.2009 Helsingissä. FINWAY-tapaamisen tavoitteena on koota yhteen muotoilijoita ja yritysjohtajia inspiroitumaan, oppimaan ja löytämään yhdessä keinoja yhdistää nykypäivän liiketoiminnan avainelementit. FINWAY-tapahtuma on täysin hiilineutraali Gaian asiantuntemuksen avulla.

Uusille vastuullisille liiketoimintamalleille, jotka ottavat huomioon luonnon rajoitetut voimavarat sekä auttavat kuluttajia löytämään myös oman vastuunsa, on kasvava tarve. Ryhmä ranskalaisia ja suomalaisia muotoilijoita ja yritysjohtajia on päättänyt vastata tähän haasteeseen. FINWAY-tapahtuma tuo yhteen 20 suomalaista ja ranskalaista vaikuttajaa löytämään uusia tapoja toimia tämän päivän haastavassa ekologisessa ja taloudellisessa ympäristössä. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa työpajoja, yritysesittelyitä ja puheenvuorot ympäristöministeri Paula Lehtomäeltä sekä huippumuotoilijoilta Ilkka Suppaselta ja Matali Crassetilta.

Myös itse tapahtuma pyrkii kestävyyteen. Gaia tukee tapahtumaa laskemalla sen hiilijalanjäljen koon sekä kompensoimalla tapahtuman aiheuttamat hiilidioksidipäästöt. Gaia ottaa laskelmissaan huomioon esimerkiksi osallistujien lentojen sekä muiden kuljetusten aiheuttamat päästöt. Gaian ammattilaiset myös vetävät useita työpajoja ja auttavat näin tapahtuman osallistujia saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteensa.

FINWAY-tapahtuman järjestävät Titta Riikonen-Guy, Raison Pure 100 Design Group ja Institut du Design Francais, ja se toteutetaan yhdessä Design Forum Finlandin ja Greater Helsinki Promotionin kanssa. Tapahtumaa tukevat A21 Cocktail Lounge, Design Factory, Gaia Group, Helsingin kaupunki, Iittala ja Marimekko.

Hiilijalanjäljellä tarkoitetaan tietyn toiminnan aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen laskemista. Hiilidioksidipäästöjen kompensointi tarkoittaa taloudellista tukea ilmastohankkeille, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä.

Lisätietoa: www.finway.fr

Yhteyshenkilöt:

  • Design Forum Finland / Hanna Punnonen, puh. (09) 6220 8116, hanna.punnonen@designforum.fi
  • Titta Riikonen-Guy, puh. +33-1559 49629, tittariikonen@edeta.fr
  • Gaia Consulting / Mari Hjelt, gsm 040 823 6991, mari.hjelt@gaia.fi