Takaisin 8.10.2012

Energiansäästöviikko: Gaia haastaa asiakkaansa ilmastopositiivisiksi

Gaia osallistuu valtakunnalliseen Energiansäästöviikkoon haastamalla yhteistyökumppaninsa vaikuttamaan ilmastoon myönteisesti.

Gaia liittyi syyskuussa Helsingin kaupungin ja liike-elämän yhteiseen Ilmastokumppanit-verkostoon ja sitoutui olemaan enemmän kuin ilmastoneutraali: Gaia kompensoi ilmastopäästönsä 200-prosenttisesti vuodesta 2012 alkaen.

”Gaia haastaa tänään käynnistyneen valtakunnallisen Energiansäästöviikon kunniaksi myös yhteistyökumppaninsa ja asiakkaansa ottamaan edelläkävijän askeleen yhdessä kanssamme ja ryhtymään ilmastopositiivisiksi. Ilmastopositiivisuus tarkoittaa Gaialle, että supistamme ilmastovaikutuksemme mahdollisimman pieniksi käytännön teoin ja kompensoimme kaksinkertaisesti hiilidioksidipäästömme, jolloin vaikutuksemme ilmastoon on myönteinen. Kaikki organisaatiot toimialasta riippumatta voivat olla ilmastopositiivisia”, Gaian johtava asiantuntija Anna Kumpulainen sanoo.

Gaia on Energiansäästöviikon ja Ilmastokumppanuus-verkostoon liittymisen lisäksi osallistunut tänä vuonna muihinkin ilmastoaiheisiin kampanjoihin, kuten Kilometrikisaan 2012. Siinä Gaian joukkue polkupyöräili kesän aikana yhteensä 6 827 kilometriä ja säästi näin 478 litraa bensiiniä ja 1,2 tonnia hiilidioksidia verrattuna siihen, että samat matkat olisi taitettu henkilöautolla. Kaikkiaan Kilometrikisaan osallistuneet 1542 joukkuetta polkivat 21 484 193 kilometriä ja säästivät 3759,7 tonnia hiilidioksidia.

”Gaia levittää ilmastomyönteisen toiminnan ja energiatehokkuuden parhaita käytäntöjä verkostoitumalla aktiivisesti. Vastuullisuuden vaatimus ja ratkaisut yhdistävät hyvinkin erilaisia toimijoita vireiksi verkostoiksi”, Anna Kumpulainen sanoo.

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa. Teemakampanjalla pyritään saamaan viikon aikana harjoiteltuja energiansäästökeinoja osaksi arkea, niin että niistä tulisi itsestäänselvyyksiä.

Lisätietoja:

  • Johtava asiantuntija Anna Kumpulainen, etunimi.sukunimi@gaia.fi, +358 41 545 8859