Takaisin 29.8.2024

Gaian osaaminen löytyy jatkossa Swecon uudesta vastuullisuuskonsultoinnin yksiköstä

Swecolla vahvistetaan vastuullisuuskonsultoinnin osaamista ja palveluita luomalla uusi liiketoimintayksikkö, jonka tavoitteena on palvella asiakkaita entistä kokonaisvaltaisemmin kestävän liiketoiminnan suunnittelussa ja toimeenpanossa. Gaian osaajat siirtyvät uuteen yksikköön ja ottavat 1.9.2024 alkaen Sweco-brändin käyttöön.

Sweco on perustanut Suomessa uuden Vastuullisuuskonsultoinnin liiketoimintayksikön, jonka tavoitteena on kasvattaa Swecosta Suomen suurin vastuullisuuskonsultoinnin toimija. Uuteen yksikköön siirtyy Gaia Consultingin nykyinen henkilöstö ja liiketoiminta sekä vastuullisuuskonsultointia tekeviä tiimejä ja asiantuntijoita Swecon muilta toimialoilta. Yhteensä uuteen liiketoimintayksikköön siirtyy noin 150 swecolaista loppuvuoden aikana.

Yksikön johtajaksi on nimitetty Iida Vakkuri. Vakkuri jatkaa myös nykyisessä roolissaan Sweco Finlandin vastuullisuusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

”Gaia liittyi osaksi Swecoa vuonna 2021 ja nyt otamme seuraavan ison askeleen vastuullisuuskonsultointimme kehittämisessä. Gaialaisilla on huipputason osaamista ja kolmen vuosikymmenen kokemus asiakkaidensa vihreän siirtymän ja vastuullisen kasvun edistämisessä. Swecolla on monipuolista osaamista ja palveluja erityisesti hanketason ympäristökonsultoinnista. Tuomalla osaajamme ja nykyiset palvelumme yhteen luomme vahvan pohjan, jolta lähteä kasvattamaan Swecosta Suomen johtavaa vastuullisuuskonsultoinnin toimijaa. Tavoitteena on, että vuonna 2027 yksikkömme olisi jo 300 vastuullisuusasiantuntijan työnantaja”, Iida Vakkuri sanoo.

Uusi Vastuullisuuskonsultoinnin liiketoimintayksikkö tarjoaa asiakkaille ratkaisut, palvelut ja työkalut strategisesta suunnittelusta käytännön toteutukseen ja vaikuttavuuden arviointiin niin koko liiketoiminnan kuin hankkeidenkin tasolla. Swecon vastuullisuuskonsulttien osaamisella ja kokemuksella Sweco laajentaa nykyistä palvelutarjontaa erityisesti vastuullisuusstrategioiden toteuttamiseen.

”Yrityksillä alkaa olla vihreän siirtymän strategiat kunnossa, ja nyt ne tarvitsevat yhä useammin asiantuntija-apua strategioidensa toteuttamiseen liiketoiminnassaan. Tämä on merkittävä kasvualue, johon uudessa liiketoimintayksikössämme panostetaan erityisesti. Lisäksi meillä on merkittävää kasvupotentiaalia vastuullisuuskonsultoinnin palveluiden kokonaisvaltaisessa tarjoamisessa Swecon nykyisille asiakkaille. Tavoitteemme on saada aikaiseksi kokonaisuus, jota asiakkaat eivät voi ohittaa ja joka tarjoaa merkityksellisiä töitä alan asiantuntijoille”, Vakkuri kertoo.


Brändimuutoksen myötä gaialaisten sähköpostiosoitteet muuttuvat 1.9.2024 alkaen muotoon etunimi.sukunimi@sweco.fi. Yhteyshenkilöt ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Gaia Consulting Oy sulautuu Sweco Finland Oy:öön 31.10.2024, jolloin Gaia Consulting poistuu yritysnimenä käytöstä.

Muutoksista huolimatta työmme puhtaamman ja turvallisemman maailman puolesta yhdessä asiakkaidemme kanssa jatkuu saumattomasti. 

Yritys-, vastuullisuus- ja kriisiviestintä, viestinnän suunnittelu ja strategia, vastuullisuusraportointi, viestintäanalyysi

annika.stubbe@gaia.fi
+358401683308

Kirjoittajan muita artikkeleita:

Vastuullisuuden mittaaminen: mielikuva ei ole hyvä tunnusluku Vastuullisuusviestintä susformaation ajurina