Back 06.02.2017

No Tesla for wimps (suomeksi)

Talouselämä kirjoittaa kunnianhimoisesta hankkeesta, jossa Teslaa houkutellaan rakentamaan jättimäinen Gigafactorynsa Vaasaan.

Haasteena on se, ettei Suomi ainakaan vielä näyttäydy maailman kärkimaana liikenteen sähköistämisessä. Toisaalta myös perusteluja investoinnin puolesta riittää: Maamme on vakaa ja turvallinen, infrastruktuuri on kunnossa ja koulutettua työvoimaa riittää. Myös kustannustaso on paljon kohtuullisempi kuin usein kuulee väitettävän.

Jätti-investoinnin voittaminen vaatii ennen kaikkea kovaa työtä. Nynnyt eivät Teslaa saa. Suomen edut tulee osata kääntää kilpailuvaltiksi eikä Suomi ennakoitavana toimintaympäristönä saa kaatua sääntelyjärjestelmän luuloihin. Tarvitaan lujaa tahtoa ja ainutlaatuista yhteistyötä eri osapuolten kanssa.

”He tulevat olemaan timantinkovia neuvottelijoita. Jotta päästään edes short-listalle, pitää luoda vahvoja mielikuvia paikasta, joka ymmärtää Teslaa ja haluaa sen”, kuten Gaian Pasi Rinne sanoo Talouselämän jutussa.

Jos hakuprosessissa synnytetään rohkeaa ja aktiivista yhteistyötä yritysten, tutkimuslaitosten ja viranomaisten kesken, olemme valmiimpia houkuttelemaan myös muita merkittäviä investointeja Suomeen.

Lisätietoja

  • Pasi Rinne, Hallituksen puheenjohtaja, +358 400 464 127, Gaia Consulting Oy, etunimi.sukunimi@gaia.fi
  • Tule meille, Tesla -artikkeli, Talouselämä 4/2017