Back 12.09.2008

Gaia develops renewable energy use in Chinese countryside (in Finnish)

Gaia Group laajentaa liiketoimintaansa Kiinaan.

Yhtiö osallistuu Kiinassa hankkeisiin, joissa kehitetään kustannus- ja energiatehokkaita uusiutuvan energian ratkaisuja. Kumppanuushankkeilla tavoitellaan merkittäviä hiilidioksidipäästövähenemiä ja parannetaan erityisesti maaseudun energiatehokkuutta.

Kiinan uusiutuvien energialähteiden hyödyntämisen markkinat kasvavat jopa kymmeniä prosentteja vuodessa. Kiinan hallituksen tavoite uusiutuvien energialähteiden käytöstä vuodelle 2010 on 10 % kaikesta käytetystä energiasta ja vuodelle 2020 peräti 20 %. Uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen on keskeisessä roolissa niin Kiinan maaseudun elinolojen kehittämisessä kuin Kiinan kasvihuonekaasupäästöjen rajoittamisessa. Kiinan maaseudulla asuu edelleen noin 65 % maan väestöstä.

Rural Energy Industry –sektori kattaa Kiinassa laajasti uusiutuvien energialähteiden hyödyntämisen hajautettuja ratkaisuja. Keskeisiä teollisuustoimialoja ovat tuuli- ja aurinkoenergian tuotanto, polttoainetta säästävät pienpolttotekniikat, pienvesivoiman hyödyntäminen sekä biokaasun tuotanto. Kiina tuottaa huomattavan osan maailman aurinkopaneeleista, mutta myös tarve oman maaseudun aurinkosähköratkaisuiden kehittämiseen on suuri. Toimivat kaupalliset markkinat Kiinassa on jo aurinkolämpökeräimille. Myös kotitalouskohtaisten biokaasureaktorien ja tuulivoimaratkaisujen tuotanto alkaa olla täysin kaupallistettu.

”Hyödyntämällä kotitalouskohtaisia biokaasu- ja aurinkoenergiaratkaisuja voidaan aikaansaada tehokkaita energiaratkaisuja, joilla voidaan samalla vähentää epäterveellisiä savukaasuja, toteaa Harriet Lonka Gaia Groupista. ”Kiinan uusiuvien energian markkinat ovat hyvin dynaamiset. Olemme mukana hankkeissa, joilla on laaja potentiaali Kiinassa. Samalla olemme kiinnostuneet kehitettävän osaamisen soveltamisessa myös Kiinan ulkopuolella”, sanoo toimitusjohtaja Juha Vanhanen.

Gaia Group avaa lokakuussa toimiston Keski-Kiinan teknologiametropoliin, Chengduun. Keskeisiä yhteistyökumppaneita hankkeissamme ovat mm. Kouvolan kaupunki ja China Association of Rural Energy Industry, joka esittäytyy Ympäristötekniikka-messuilla kanssamme.

Lisätietoja:

  • Toimitusjohtaja Juha Vanhanen (juha.vanhanen@gaia.fi, 09 686 6620 tai 050 564 1889)
  • Hallituksen puheenjohtaja Pasi Rinne (pasi.rinne@gaia.fi) +41 22 960 80 60 tai +41 79 472 6909).