Back 12.04.2013

Engineering industry to collaborate with ICT (in Finnish)

Suomen koneteollisuuden tulevaisuus vaatii uusien, käyttäjälähtöisten lisäarvopalvelujen ja niitä tukevien ohjelmistoratkaisujen kehittämistä. Tätä varten on tehostettava ekosysteemiä, jossa kone-, ohjelmisto- ja automaatioteollisuus toimivat yhteistyössä.

Smart Apps Initiative in Engineering -selvityksen teki Tekesin tilauksesta Gaia Consulting Oy. Selvitys julkistettiin 21.3. tilaisuudessa, jonka esitykset ovat katsottavissa videoina Tekesin sivuilta.

Selvityksen toimenpide-ehdotusten mukaan koneteollisuuden ja ohjelmistoyhtiöiden pitäisi käynnistää yhteinen säännöllisesti kokoontuva benchmarking- ja innovaatiofoorumi. Koneteollisuus ja teknologiatoimittajat voivat kerätä rohkeita innovatiivisia ohjelmistoalan tuote- ja palvelukehitysideoita lisäksi Smart Apps Innovation Camp -kokeilulla.

“Alan kärkimaat Suomi, Saksa ja Ruotsi voisivat käynnistää koneteollisuuden vetämänä kansainvälisen, palveluliiketoiminnan tarpeisiin suunnatun EU-hankkeen ohjelmistoalustan standardointiin. Tai ainakin sen mahdollisuudet tulisi tutkia perusteellisesti”, toteaa Gaia Consultingin liiketoimintajohtaja Pekka Pokela, joka toimi Smart Apps Initiative in Engineering -hankkeen projektijohtajana.

Esitetyillä toimenpiteillä konkretisoidaan Pekka Ala-Pietilän vetämän ICT 2015 -työryhmän raportin suosituksia.

Lue loppuraportti Tekesin sivuilta: Smart Apps Initiative in Engineering

Lisätiedot:

  • Pekka Pokela, liiketoimintajohtaja, Gaia Consulting Oy, puh. +358 40 544 1582, etunimi.sukunimi@gaia.fi