Back 06.10.2010

A new carbon footprint calculator helps individuals live more ecologically (in Finnish)

HS.fi:ssä julkaistu hiilijalanjälkilaskuri, jonka tekemiseen Gaia osallistui, paljastaa kätevästi yksittäisen ihmisen elämäntavan ympäristölle aiheuttaman rasituksen.

Hiilijalanjälkilaskuri mittaa käyttäjien henkilökohtaisia päästömääriä asumisesta, liikkumisesta, ruoasta, kulutustottumuksista ja kierrättämisestä. Tulokset havainnollistetaan erilaisilla hahmoilla, jotka määräytyvät hiilijalanjäljen koon perusteella.

Käyttäjä voi myös tallentaa omat tuloksensa. Näin palvelun avulla on helppo seurata, miten muutokset elämäntavoissa vaikuttavat henkilökohtaisiin päästömääriin. Laskurilla voi kokeilla esimerkiksi, kuinka paljon yhdestä lentomatkasta luopuminen tai vihreään sähköön vaihtaminen pienentää hiilijalanjälkeä.

Palveluun kuuluu myös tietovisa, joka mittaa tuntemusta ekologisesta elämäntavasta. Mukana on myös kattava paketti vinkkejä kestävän kehityksen periaatteiden noudattamiseen.

Hiilijalanjälkilaskurin toteutti Turun nuorkauppakamari yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Gaia tarjosi asiantuntija-apua laskurin ja sen oheispalveluiden suunnittelussa. Palvelun yhteistyökumppaneihin kuuluu myös Nordic Offset, joka tarjoaa tavalliselle kuluttajalle mahdollisuuden hyvittää oman hiilijalanjälkensä ympäristölle aiheuttaman rasituksen maksamalla päästöoikeuksista.

Hiilijalanjälkilaskuri: hiilijalanjalki.hs.fi

Lisätietoja:

  • Gaia / Pasi Rinne, hallituksen puheenjohtaja, gsm +41-79-472 6909, pasi.rinne@gaia.fi